Plan Bee’s manifest

Dags för Plan Bee

Vi tycker inte det räcker att låta omställningen från bensin- och dieselbilar  till elbilar ”ta den tid det tar”. 

Enligt klimatforskarna måste växthusgasutsläppen minska dramatiskt de närmaste tio åren. För att det ska ske måste skiftet till elbilar gå mycket snabbare.

Vi är en av Sveriges ledande aktörer inom elbilsladdning, så vi vet hur bra det är att ha elbil. Inte bara för klimatet, utan även för bilägaren. Om alla visste hur bra, skulle nästan ingen vilja ha ytterligare en bil med avgasrör. Då skulle det verkligen bli fart på biltillverkarna. Men just nu finns det många hinder på vägen till omställningen.

Dels för lite kunskap om möjligheterna med att ha elbil, dels alla envisa myter och missförstånd kring räckvidd, ekonomi och batterier som gör bilköparna osäkra i onödan. Men också en sådan enkel sak som att många inte vet om att det finns massor av laddstationer att ladda på längs vägen. Så kan vi ju inte ha det.

Vår plan är att göra allt vi kan för att sprida kunskap och inspirera bilägare att våga välja elbil. Allt för att omställningen ska gå fortare.

Men det är ingenting vi kan fixa på egen hand. Vi kommer behöva hjälp av alla som tycker att det här är viktigt. Tillsammans kan vi göra enorm skillnad. Vi har ingen tid att förlora. Dags för Plan Bee.